Delicious Food

Citromos cupcake

Ez nem az a cupcake, amitől -miután megettük- órákig egy cukros vajfelhő nehezedik ránk. Ez nem az a cupcake, aminek az alapjául szolgáló muffin már az első falat után fulladást okoz.
Ez a cupcake könnyű, puha és nagyon citromos.
DSCF0263
Hozzávalók:
-1 tojás
-225 g kristálycukor
-180ml író (író hiányában 180 ml tej 1 evőkanál citromlével elkeverve)
-120 ml olaj
-60 ml citromlé (lehetőleg frissen facsarva)
-2 evőkanál reszelt citromhéj
-1 kiskanál vaníliakivonat
-220 g liszt
-1 kiskanál szóda-bikarbóna (nem púpozott)
A krémhez:
-120 ml sajtkrém (én mascarpone-t használtam)
-2 evőkanál citromlé (kicsit lágy lesz a krém, nem a hagyományos nagyon merev vajkrémet kell várjuk)
-200 g porcukor

A muffinhoz összekeverjük a tojást, a cukrot, az olajat, a citromlevet és az írót. Hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliát. Ezután a  szódabikarbónával elkevert lisztet beleforgatjuk, és már mehet is a sütőbe kb 18-20 percre (180 °C-on sütöttem).
Amíg hűl, összekeverjük a krémhez valókat, majd habzsák segítségével díszítjük a krémmel a muffinok tetejét.
(A használt sajtkrém állagától függően alakulhat a krémünk állaga is, úgyhogy érdemes fokozatosan adagolni a citromlevet a sajtkrémhez, nehogy túl folyós krémet kapjunk.)
DSCF0272

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!