×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 52
62
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
82
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
65
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
88
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
75
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
50
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Keresem Eleket!!!Keresem ezt a nyűves dögöt. Kb 60-80 cm magas és egy két méter hosszú szar minőségű lánc lóg a nyakában. Öt napja vettem a rühes cimborájával együtt. Annak kb 15 percig élveztem a társaságát és úgy tépte el a láncot,hogy öröm volt nézni. Azt a rákos dögöt az akció után két órával már az […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Rögtön hétindítónak hoztam nektek egy nagyon túrós, de főleg szedres sütit. Gyorsan süssétek meg, mert pillanatokon belül vége a szeder szezonnak! De a jó hír az, hogy tulajdonképpen akár szilvával is működhet…. Viszont a savanykás  szeder passzol a legjobban, a jó sok citrommal megküldött túrós, ámde rizslisztes alapsütihez. Pofonegyszerű a történet, keverem, kavarom, majd a […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet.     “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni?     Úgy tűnik, van […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Hallottam már ostoros kalácsnak vagy ostoros rétesnek is hívni az egyik nagy családi kedvenc süteményt. Rétesnek semmiképp nem nevezném, hisz kalács tésztából készül. Egymás közt gyakran csak folyós kakaósnak hívjuk, de azért a csupa csokis fonott kalács talán egy kicsit elegánsabb név. De nem is a neve a lényeg, az íze egyszerűen fenséges!     […]
Tudom, hogy másnak ez csak egy recept, de nekem sokkal több… Hosszú évek óta kutatom a tökéletes brownie receptjét. Sikerült már jóra, jobbra, nem annyira jóra… De az IGAZI sosem lett meg. Tök véletlenül kezdtem el olvasgatni minap egy Martha Stewart interjút, amiben a tökéletes brownie ismérveit és elkészítését ecseteli. Még aznap elkészítettem úgy, ahogy […]
A pite örök klasszikus. Szeretjük, mert számtalan módon variálható, tölthetjük túróval, krémmel, gyümölcsökkel, a tetejére tehetünk tojáshabot, rácsot, morzsát – mindenhogyan jó. Most az én tuti szilvás pite receptem következik, ami az év bármely szakában elkészíthető: amikor friss szilva nincs, fagyasztottat is használhatunk. Hozzávalók a tésztához: 10 dkg vaj 20 dkg liszt 1-2 ek tejföl […]