Delicious Food

Spenótos-gombás quinoa

Ha valaki alaposabban utánanéz a clean eatingnek, az nem egyszer fog belefutni quinoát felhasználó receptekbe. Nem véletlenül használnak gyakran quinoát, hiszen egy nagyon jó tápanyag-összetételű, sokféleképpen felhasználható (ál)gabona (azért csak álgabona, mert rendszertanilag nem gabona, a magja viszont a gabonafélékhez hasonló.)
Eleinte csak tisztes távolságból szemléltem ezt a nem gabona gabonát. De aztán összegyűjtöttem a bátorságom, és kipróbáltam. Azóta rendszeresen felbukkan az asztalunkon. Egyelőre ez a spenótos-gombás változat a kedvenc.
DSCF2362

Hozzávalók 3 adaghoz:
-180 gr quinoa, átöblítve
-500 ml csirkehúsleves (a clean eating szellemében ez nálam házi húsleves leve volt)
-kb 100 gr fagyasztott spenótlevél (nem püré!)
-300 gr gomba, szeletekre vágva
-2 gerezd fokhagyma
-olívaolaj
A felszeletelt gombát olívaolajon közepes lángon kb 5 percig pároljuk. 5 perc után hozzáadjuk a préselt fokhagymát, és alaposan elkeverjük, majd elzárjuk. Közben a jól átöblített quinoát a húsleves alaplével és a spenóttal lábasba tesszük, és felforraljuk. Amikor forr, lefedjük, alacsony lángon még kb 15 percig főzzük (érdemes párszor átkeverni közben, hogy ne tapadjon le a quinoa a lábas aljára.) Ha a quinoa elkészült, hozzákeverjük a fokhagymás gombát is.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!