Imádom a decembert. A december hozza magával a karácsony hangulatát, a díszeket, a fényeket, az illatokat, az ízeket. Nekem nem 3 napig tart a karácsony, én legalább egy hónapig ünneplem 🙂 Ha mással nem, hát karácsony-ízű sütikkel. A következő cupcake pedig nagyon karácsonyi: mézeskalács ízű muffin és egy csodálatosan fahéjas krém találkozása.
Hozzávalók (12 darabhoz):
-95 g liszt
-1 teáskanál szódabikarbóna
-fél evőkanál őrölt gyömbér
-1 teáskanál fahéj
-nagy csipetnyi szerecsendió
-nagy csipetnyi őrölt szegfűszeg
-170 g vaj
-112 g kristálycukor
-50 g barnacukor
-1.5 evőkanál méz
-2 tojás
-1 kiskanál vaníliakivonat
A krémhez:
-100 g krémsajt
-130 g vaj
-150 g porcukor
-2 teáskanál fahéj
A muffinokhoz a vajat habosra keverjük a cukrokkal és a mézzel, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát. A szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet hozzáadjuk a tojásos-vajas keverékhez. 180 °C-on, 20 percig sütjük, vigyázva, hogy nehogy megégjen (ez a méz miatt sajnos könnyen bekövetkezik.)
A krémhez valókat habosra keverjük, és a krémet a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk habzsákkal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: