Vagy langalló, kenyérlángos, stb. Hívhatjuk akárhogyan, lényeg, hogy finom 🙂 Ebédre, vacsira, uzsira, bármikor.
Recept:
A tésztához:
-300 g liszt (én kenyérlisztet használtam)
-negyed teáskanál só
-30 g friss élesztő
-10 ml olívaolaj
-1 kiskanál cukor-175 ml meleg víz
A feltéthez:
-2 tojás
-280 g tejföl
-250 g vékony szeletekre vágott lilahagyma
-35 g fenyőmag
-só, bors
Az élesztőt a cukorral elkevert vízben felfuttatjuk, majd jól összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
Közben a tojásokat elhabarjuk a tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe terítjük. A tejfölös keveréket ráöntjük, a lilahagymát elrendezzük rajta, majd megszórjuk a fenyőmaggal. 220 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosan kínáljuk (vagy melegen, ha az evést követő néhány órára gyilkos epegörcsöt tervezünk).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: