Delicious Food

Fahéjas kenyér

Pihe-puha belső, kívül ropogós, fahéjas-cukros réteg, és ahogy sül, az egész lakást fahéjillat lengi be. Irigyeltem is a családomat, hogy ma reggel ilyen finom illat keltette őket.
DSCF0193

Hozzávalók:
115 g vaj
225 g kristálycukor
1 tojás
1 bögre tej (az én bögrém 2.3 dl volt), plusz bele 2 evőkanál citromlé (illetve tej helyett ugyanennyi író, ha szerencsések vagyunk, és találtunk valahol írót)
250 g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
a tetejére pedig 70 g cukor és egy kisebb teáskanálnyi fahéj keveréke
A vajat a cukorral elkeverjük, majd belekeverjük a tojást és az írósodott tejet. Végül hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt hosszúkás kenyérformába (gyümölcskenyér-formába) öntjük,  megszórjuk a tetejét a fahéjas cukorral, és villával kicsit belekavarjuk a tésztába a fahéjas keveréket. 180 °C-on, kb 1 óráig sütjük (tűpróbát itt is érdemes elvégezni, nehogy nyers maradjon a közepe).
Melegen és hidegen is nagyon finom,  egy pohár tejjel vagy tejeskávéval pedig egyenesen mennyei.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!