Belül lágy, kívül ropogós finomság, kókuszrajongóknak kötelező! És ami igazán ellenállhatatlanná varázsolja, az az alján lévő roppanós étcsoki-réteg.
Hozzávalók:
150 g kókuszreszelék
150 g sűrített tej (cukrozott)
1 nagyobb tojásfehérje
1 teáskanál vanília esszencia
kb 15 kiskanál eperlekvár
150 g étcsoki
A sűrített tejet és a kókuszt összekeverjük, beletesszük a vanília esszenciát, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsire 15 egyenlő -kerek- kupacba osztjuk a tésztát, és minden kupac tetejére az ujjunkkal mélyedést készítünk. Minden mélyedésbe teszünk eperlekvárt, majd előmelegített sütőben (150 °C illetve légkeveréses sütőben 130 °C-on) 15-20 percig sütjük (illetve addig, míg aranybarnává pirul, nekem légkeveréses sütőben 18 percre volt szükség).
A tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd rácsra téve teljesen lehűtjük. Ekkor az alját olvasztott csokiba mártjuk. Én temperáltam a csokit a mártogatás előtt, mert úgy lesz igazán roppanós (és szép) a csoki a sütin.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: