Gyors, mutatós, nagyon csokis, nagyon habos és isteni finom.
Három probléma van vele:
1. Evés közben szinte hallani, ahogy nő az ember feneke tőle.
2. A Maltesers elég drága, viszont a jó hír az, hogy bármilyen csokibevonatos bogyóval/golyóval helyettesíthető.
3. Az állag miatt szerencsés, ha magas zsírtartalmú tejszínből csináljuk, de a 30 %-nál magasabb zsírtartalmú tejszín ritka, mint a fehér holló. Sebaj, ez is orvosolható habfixálóval. Vagy növényi alapú tejszínhabbal, bár akkor az íze nem az igazi.
A recept egyszerű:
3 dl habtejszín
80 g fehér csoki
80 g étcsoki
80 g tejcsoki
Maltesers (kb 30 db)
A recepthez jön még pluszban a habfixáló, ha nem elég zsíros a tejszínünk. És mindenképpen cukormentes tejszínnel dolgozzunk, mert a csoki így is nagyon édessé teszi a habot, nem akarunk (ugye?) cukorsokkot kapni az első falatnál.
Első lépésként a tejszínt habbá verjük, majd három részre osztjuk. A csokikat külön-külön megolvasztjuk. Ha kihűltek, hozzákeverjük őket a három adagba bontott habhoz. (Az egyik adag habba megy az olvadt fehér csoki, a másikba a tej, a harmadikba az ét, így lesz 3 különböző színű habunk: egy sötétbarna, egy világosbarna és egy fehér.)
Poharakba vagy fagyikehelybe (én 6 fagyis poharat használtam) rétegezzük szín szerint a habokat: alulra a sötét-, rá a világosbarna, legfelülre pedig a fehér hab kerül. A tetejét pedig megszórjuk Maltesers-szel (vagy bármilyen csokis finomsággal). Egy órára hűtőbe tesszük, és után fogyasztható is. (Illetve nyilván rögtön elkészítés után befalhatjuk, de nem árt neki egy kis hűtés…)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: