Delicious Food

“Maltesers” csokihab

Gyors, mutatós, nagyon csokis, nagyon habos és isteni finom.

DSCF9982

Három probléma van vele:
1. Evés közben szinte hallani, ahogy nő az ember feneke tőle.
2. A Maltesers elég drága, viszont a jó hír az, hogy bármilyen csokibevonatos bogyóval/golyóval helyettesíthető.
3. Az állag miatt szerencsés, ha magas zsírtartalmú tejszínből csináljuk, de a 30 %-nál magasabb zsírtartalmú tejszín ritka, mint a fehér holló. Sebaj, ez is orvosolható habfixálóval. Vagy növényi alapú tejszínhabbal, bár akkor az íze nem az igazi.

A recept egyszerű:
3 dl habtejszín
80 g fehér csoki
80 g étcsoki
80 g tejcsoki
Maltesers (kb 30 db)

A recepthez jön még pluszban a habfixáló, ha nem elég zsíros a tejszínünk. És mindenképpen cukormentes tejszínnel dolgozzunk, mert a csoki így is nagyon édessé teszi a habot, nem akarunk (ugye?) cukorsokkot kapni az első falatnál.

Első lépésként a tejszínt habbá verjük, majd három részre osztjuk. A csokikat külön-külön megolvasztjuk. Ha kihűltek, hozzákeverjük őket a három adagba bontott habhoz. (Az egyik adag habba megy az olvadt fehér csoki, a másikba a tej, a harmadikba az ét, így lesz 3 különböző színű habunk: egy sötétbarna, egy világosbarna és egy fehér.)
Poharakba vagy fagyikehelybe (én 6 fagyis poharat használtam) rétegezzük szín szerint a habokat: alulra a sötét-, rá a világosbarna, legfelülre pedig a fehér hab kerül. A tetejét pedig megszórjuk Maltesers-szel (vagy bármilyen csokis finomsággal). Egy órára hűtőbe tesszük, és után fogyasztható is. (Illetve nyilván rögtön elkészítés után befalhatjuk, de nem árt neki egy kis hűtés…)

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!