Delicious Food

Friss, házi bagel

Nagy-Britanniában volt szerencsém először találkozni a bagellel, és rögtön bele is szerettem. Egy sűrű tésztájú péksütiről van szó, amit el lehet készíteni fehér lisztből, teljes kiőrlésűből, lehet fűszerezni fahéjjal, dúsítható vagy megszórható különböző magokkal, ehetjük szendvicsként vagy egyszerűen megpirítva, vajjal, lekvárral megkenve. A szimpla fehér lisztből készülő bagel hozzávalói:-375 ml langyos víz-20 g friss élesztő-1… Tovább »

Húsos pirog

Ami nem is igazi pirog, de én annak hívom. Nem lengyel pirog, mert messze nem derelye-szerűség. Nem is orosz pirog, mert nem kelt tészta (ez a recept nem játszik élesztővel, szóval azok számára is kiváló, akik rettegnek a kelt tészta elkészítésétől.) Szóval akár pirog, akár nem, finom és érdemes kipróbálni 🙂 Ráadásul nem igényel semmi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!