Mexikói zöldséges rizs

Ez a rizses egytálétel kb 35-40 perc alatt összedobható, laktató és nagyon finom. Húsmentes, úgyhogy vegetáriánusok és böjtölők is élvezhetik. A zöldségek megint bátran variálhatók ízlés és idény szerint, nekem ez a paprika-cukkini kombináció nagyon ízlett, és még a paprika-ellenes férjem is azt mondta, hogy “ez a kaja nagyon finom”. A fehér rizs is lecserélhető barnára, de akkor a hozzáadott folyadék mennyiségét  változtatni kell.

DSCF1547

Hozzávalók:

-1 evőkanál olaj

-2-3 gerezd fokhagyma préselve vagy nagyon apróra vágva

-1 kisebb fej vöröshagyma apróra darabolva

-1 piros kaliforniai paprika vagy paradicsompaprika kisebb kockákra vágva

-1 cukkini kis kockákra darabolva

-1 konzerv kukorica

-1 darabolt paradicsomkonzerv

-1 bögre rizs

-1,5 bögre víz

-só, bors

-1 teáskanál őrölt chili

-fél teáskanál őrölt kömény

-reszelt sajt a tálaláshoz

Az olajon a hagymákat és a paprikát 2-3 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kukoricát. Amikor a cukkini elkezd puhulni, hozzáadjuk a rizst, a paradicsomkonzervet, a vizet és a fűszereket. Felforraljuk az egészet, majd fedő alatt megpároljuk a rizst. Ahogy a rizs megpuhult, elkeverjük benne a reszelt sajtot, és amikor a sajt felolvadt, azonnal tálaljuk.

Tovább a blogra »