Póréhagymás-baconös rizottó

Ezt a rizottót nem hagyományos módon, a tűzhely mellett állva, folyamatosan kavargatva készítettem, hanem -lustaság fél egészség alapon- minden hozzávalót beraktam egy jénaiba, és a sütőben sütöttem meg. Nem bántam meg, finom, tele van zöldséggel, a bacon pedig nagyon kellemes -füstölt- alapízt ad az egésznek.



Hozzávalók:

-250 g bacon apróra darabolva

-200 g póréhagyma vékonyan felszeletelve

-175 g fagyasztott zöldborsó

-250 g rizottó rizs (illetve bármilyen más kerek szemű rizsfajta, ilyen pl a paellához való rizs)

-700 ml csirkehúsleves alaplé

-2-3 evőkanál reszelt sajt

A bacont picit megpirítjuk serpenyőben, majd félretesszük. A visszamaradt zsíron a póréhagymát pár percig pároljuk. Egy közepes méretű jénaiba tesszük a rizst, a csirkehúslevest, a bacont és a póréhagymát, lefedjük, majd 200 fokon kb 20 percig sütjük (kb 10 perc után átkeverjük). Amikor a rizs már majdnem beszívta a folyadékot, akkor beletesszük a borsót, és addig sütjük, míg a borsó is megpuhul. Ekkor belekeverjük a reszelt sajtot, és hagyjuk, hogy teljesen elolvadjon. Forrón tálaljuk.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »