Kókuszos csirke korma

Gyorsan elkészíthető, laktató, kellemesen fűszeres curry. Ez nem az a curry, amitől lángokban fog állni a szánk, úgyhogy ha valaki azt a nagyon csípős típust kedveli, az ezt nem fogja szeretni (hacsak nem ad a fél kiskanál őrölt chili mellé még néhány kiskanálnyit a recepthez).  Ennek a kormának -a tejszíntől és a kókusztól- kifejezetten lágy az íze.

DSCF0445

Hozzávalók:

-1 evőkanál olaj

-500 g csirkemell apró kockákra vágva

-1 lilahagyma vékonyra szeletelve

-1 piros kaliforniai paprika kis kockákra darabolva

-2 gerezd fokhagyma pürésítve

-2 evőkanál korma curry paszta

-fél kiskanál őrölt chili

-230 g darabolt paradicsom konzerv

-1.5 dl csirkehúsleves

-1.5 dl főzőtejszín

-50 g kókuszkrém (pépesített kókusz, pl Cocomas)

-só az ízesítéshez

Az olajon megpirítjuk a csirkemellet, hozzáadjuk a hagymát, paprikát és a fokhagymát, és 5-10 percig pároljuk őket. A korma pasztát elkeverjük a zöldségekkel, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a csirkehúslevest. Sóval és őrölt csilivel ízesítjük. Amikor a csirke jól átpuhult, hozzáadjuk a kókuszt és a tejszínt, és pár percig forraljuk velük is a curryt. Rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk.

Tovább a blogra »