Eperlekváros kókusz-makaron

Belül lágy, kívül ropogós finomság, kókuszrajongóknak kötelező! És ami igazán ellenállhatatlanná varázsolja, az az alján lévő roppanós étcsoki-réteg.

Hozzávalók:

150 g kókuszreszelék

150 g sűrített tej (cukrozott)

1 nagyobb tojásfehérje

1 teáskanál vanília esszencia

kb 15 kiskanál eperlekvár

150 g étcsoki

A sűrített tejet és a kókuszt összekeverjük, beletesszük a vanília esszenciát, majd beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsire 15 egyenlő -kerek- kupacba osztjuk a tésztát, és minden kupac tetejére az ujjunkkal mélyedést készítünk. Minden mélyedésbe teszünk eperlekvárt, majd előmelegített sütőben (150 °C illetve légkeveréses sütőben 130 °C-on) 15-20 percig sütjük (illetve addig, míg aranybarnává pirul, nekem légkeveréses sütőben 18 percre volt szükség).

A tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd rácsra téve teljesen lehűtjük. Ekkor az alját olvasztott csokiba mártjuk. Én temperáltam a csokit a mártogatás előtt, mert úgy lesz igazán roppanós (és szép) a csoki a sütin.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »